Κείμενο σχετικά με την ανακατάληψη του «Χώρου Πολύμορφης Δράσης Αναρχικών Ζαΐμη 11 Clément Duval»

Την Δευτέρα 12/3 τις πρωινές ώρες ξεκίνησε συντονισμένη κατασταλτική επιχείρηση εκκένωσης 3 καταλήψεων, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στα Εξάρχεια (GARE,

Χώρος Πολύμορφης Δράσης Αναρχικών Ζαΐμη 11 “Clément Duval») και μία στο Κουκάκι (Κατάληψη στέγης και αγώνα-Ματρόζου 45).

Το προηγούμενο διάστημα είχαν προηγηθεί πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης στον αναρχικό αιχμάλωτο πολέμου Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου που πραγματοποίησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Λάρισας. Οι δράσεις δεν περιορίστηκαν στο μητροπολιτικό πεδίο αλλά πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια της χώρας. Απόρροια αυτής της έντονης δραστηριότητας ήταν η μιντιακή στοχοποίηση των συγκρουσιακών κομματιών του χώρου και πιο συγκεκριμένα κάποιων εγχειρημάτων με τα εν λόγω χαρακτηριστικά.

Στην ίδια χρονική συνθήκη το κράτος αποφάσισε να προχωρήσει στις συλλήψεις των εθνικιστικών σκουπιδιών της combat18 μετά από πιέσεις κρατικών αξιωματούχων στη βουλή. Για άλλη μία φορά το κράτος φέρνει στο προσκήνιο την γνωστή θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τον αγώνα των εξεγερμένων ενάντια σε κάθε τι που τους καταπιέζει με την παρακρατική-φασιστική βία, η οποία έχει ως αποδέκτες τους καταπιεσμένους και όσους αντιστέκονται.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της αντιεξεγερτικής ρητορείας σε συνδυασμό με την χρήση της θεωρίας των δύο άκρων το κράτος εκκενώνει αυτές τις τρεις καταλήψεις προσπαθώντας να καταστείλει την εξεγερτική αναρχία. Αυτό όμως που δεν έλαβε υπόψιν του είναι ότι οι καταλήψεις δεν τα ντουβάρια αλλά τα άτομα που ποτίζουν τους τοίχους με τα αξιακά τους και νοηματοδοτούν τα κτίρια με την δράση τους.

Για εμάς ήταν αυτονόητη η ανακατάληψη της ζαίμη 11οπότε προχωρήσαμε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της. Αποφεύγοντας αυθόρμητες κινήσεις και λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι οι μπάτσοι εφόσον δεν συνέλαβαν κάποιο σύντροφο στην εκκένωση, παρότι κατά τις εκτιμήσεις μας το επιδίωκαν, προβήκαμε σε μια εικονική ανακατάληψη με σκοπό να μετρήσουμε τα αντανακλαστικά και τις προθέσεις του εχθρού ενώ ταυτόχρονα σύντροφοι ανακατέλαβαν την GARE.

Οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν αφού κόβοντας την αλυσίδα που είχαν τοποθετήσει οι μπάτσοι εντός πέντε λεπτών εμφανιστήκαν τρεις διμοιρίες, δύο από την Στουρνάρη και μια από την Τοσίτσα με σκοπό να μας συλλάβουν μέσα στο κτίριο. Δεδομένης αυτής της αντίδρασης από το κράτος δυο μέρες μετά προχωρήσαμε στην δυναμική ανακατάληψη του κτιρίου με την στήριξη πλήθους αλληλέγγυου κόσμου.

Ο σχεδιασμός της ανακατάληψης είχε ως κεντρικό άξονα την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας σύλληψης των αλληλέγγυων συντρόφων. Για αυτό και στην πρώτη κίνηση της φαινομενικής ανακατάληψης επιλέξαμε να στελεχώσουμε σύντροφοι που είχαμε άμεση πολιτική σχέση με την κατάληψη παίρνοντας το ρίσκο της σύλληψης πάνω μας. Δεν βλέπουμε ποτέ το αλληλέγγυο σώμα ούτε σαν εργαλειακή μάζα ούτε σαν στρατιώτες άλλα σαν συντρόφους που αντιλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο με εμάς τις κατασταλτικές-πολιτικές επιθέσεις του κράτους στους κατειλημμένους χώρους και στηρίζουν έμπρακτα όπως θα στηρίζαμε και εμείς στη θέση τους.

Προφανώς και δεν θα αφήσουμε αναίμακτα καμία κατάληψη στα χέρια του κράτους. Είναι οι χώροι που στήνουμε τις βάσεις μας, οργανωνόμαστε, ζυμωνόμαστε και συλλογικοποιούμαστε για την τελική αναμέτρηση με την κυριαρχία.

10,100,1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΡΟΖΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ

Χώρος Πολύμορφης Δράσης Αναρχικών Ζαΐμη 11 “Clément Duval”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *