Κείμενο σχετικά με την απόφαση του εφετείου για τους συντρόφους Γ. Τσάκαλο, Ντάλιο, Μιχαηλίδη, Πολίτη, Ρωμανό

‘Οποιος ξεχνά τους αιχμαλώτους πολέμου έχει ΧΑΣΕΙ τον πόλεμο

Στις 29 Νοεμβρίου ξεκίνησε να εκδικάζεται σε 2ο βαθμό, στην ειδική αίθουσα του Κορυδαλλού, η υπόθεση “ατομικοί τρομοκράτες” με κατηγορούμενους τους συντρόφους Γ.Τσάκαλο (μέλος της ένοπλης οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς), Ντάλιο, Μιχαηλίδη, Πολίτη, Ρωμανό. Ειδικότερα οι κατηγορίες που αφορούν απαλλοτριώσεις τραπεζών και ΕΛΤΑ, κατοχή φυσιγγίων, πλαστογραφία, εμπρηστικές επιθέσεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο δράσης της ΕΟ ΣΠΦ. Με αυτόν τον τρόπο όλες οι επιμέρους πράξεις να θεωρηθεί ότι συντελέστηκαν υπό τον 187Α. Το πρωτόδικο δικαστήριο αθώωσε τους συντρόφους από την κατηγορία της ένταξης στη ΕΟ ΣΠΦ αλλά οι πράξεις τους κρίθηκαν “τρομοκρατικές” αφού οι δικαστές πάτησαν στον 187Α με αποτέλεσμα οι σύντροφοι να καταδικαστούν με την γελοία πρόφαση της “ατομικής τρομοκρατίας” σε βαρύτατες ποινές.

Συγκεκριμένα ο Ν. Ρωμανος σε 20 χρόνια για 3 εμπρησμούς, ο Α. Ντάλιος σε 29 χρόνια για 3 απαλλοτριώσεις τραπεζών και ΕΛΤΑ με μοναδικό στοιχείο μείγματα DNA, ο Δ. Πολίτης σε 13 χρόνια για διακεκριμένη κατοχή πυρομαχικών (φυσίγγια καραμπίνας κατά κύριο λόγο) και 1 απόπειρα απαλλοτρίωσης, ο Γ. Μιχαηλίδης σε 11 χρόνια για τα ίδια φυσίγγια και πλαστογραφία, ενώ το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλος σε 5 χρόνια για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία. Αφού οι σύντροφοι έκαναν έφεση την δευτέρα 26/3 τελείωσε η εξέταση της .Ο δικαστικός μηχανισμός τους κράτους με μια ακραία εκδικητική απόφαση καταδίκασε τους συντρόφους στις ίδιες σχεδόν ποινές με το πρωτόδικο δικαστήριο. Συγκεκριμένα ο Α. Ντάλιος σε 27 χρόνια (από 29), ο Ν. Ρωμανός σε 18 χρόνια (από 20), ο Δ. Πολίτης σε 12 χρόνια και 2 μήνες (από 13), ο σ. Γ. Μιχαηλίδης σε 11 χρόνια (όπως και στο πρωτόδικο) και το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλος σε 5 χρόνια (όπως και στο πρωτόδικο).

Η συγκεκριμένη νομικίστικη απόφαση μπορεί να είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά δεν μας είναι παντελώς άγνωστη. Τα δυτικά ευρωπαϊκά κράτη έχουν θεσπίσει και χρησιμοποιούν παρόμοιες νομικές διατάξεις με πρόφαση την αντιμετώπιση επιθέσεων εξτρεμιστικών θρησκευτικών οργανώσεων και μεμονωμένων ατόμων του ίδιου χαρακτήρα. Η εν λόγω πολιτική διαχείριση στοχεύει στην καταστολή του εσωτερικού εχθρού κάθε κρατικού μηχανισμού. Βέβαια, σε κάθε κράτος τα αφηγήματα σχετικά με τους εσωτερικούς εχθρούς ποικίλουν. Σε κάθε περίπτωση οι εξουσιαστικές επιδιώξεις στοχεύουν στην ποινική και πολιτική εξίσωση ομάδων ή ατόμων που λειτουργούν με όρους τυφλής βίας, στο όνομα του ισλαμικού κράτους, με εξεγερμένους που αντιπαρατίθενται ένοπλα ενάντια σε ό,τι τους καταπιέζει, κάτω από το θολό πέπλο της “τρομοκρατίας”.

Αυτή ακριβώς η εξίσωση αποτυπώνεται στην απόφαση του εφετείου των συντρόφων που  καταδικάστηκαν ως “ατομικοί τρομοκράτες”. Τα δικαστικά περιττώματα γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας των ποινικών κατασταλτικών μοντέλων και ότι η εν λόγω καταδίκη αφήνει μία παρακαταθήκη που αυξάνει τα δικονομικά όπλα του κράτους απέναντι σε κάθε αναρχικό που θεωρείται επικίνδυνος. Η απόφαση αυτή έχει διττό χαρακτήρα. Εκτός από το δεδικασμένο που έχει δημιουργηθεί  επιδιώκει να κατασκευάσει έναν κατασταλτικό μανδύα που θα χωρέσει όσο το δυνατόν περισσότερους αναρχικούς που επιλέγουν την πολύμορφη μαχητική δράση. Αυτή η στρατηγική στρέφεται ενάντια στους αναρχικούς που θα επιλέξουν να δρουν χωρίς σταθερή ονομαστική ταυτότητα και κινούνται πιο ευέλικτα σ’ όλο το εύρος της πολυμορφίας, ενώ παράλληλα επιδιώκει να τρομοκρατήσει υποκείμενα που μελλοντικά στοχεύουν προβούν σε τέτοιου είδους δράσεις.

Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί η δίωξη του συντρόφου Γεράσιμου Τσάκαλου  για ηθική αυτουργία σε πλαστογράφηση σχετικά με την υπόθεση όσο και για ηθική αυτουργία σε άλλη υπόθεση απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές κορυδαλλού στις 21/2/2016. Το κράτος επιχειρεί  να απονοηματοδοτήσει τις πολιτικές επιλογές του συντρόφου που με τις πράξεις και τον λόγο του έχει αποδείξει ότι ένας αναρχικός δεν μπορεί να δρα με τέτοιου όρους , καθώς όχι μόνο δεν είναι μέρος του αξιακού του κώδικα άλλα τέτοιες λογικές είναι αμιγώς εχθρικές στον αναρχικό αγώνα.

Μας είναι ξεκάθαρο ότι το κράτος προσπαθεί να αφανίσει πολιτικά και φυσικά, τους αναρχικούς της πράξης. Εμείς από την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αμετανόητο αναρχικό και οι κρατικές μεθοδεύσεις θα μας βρουν απέναντι τους. Να στήσουμε ατομικά και συλλογικά αναχώματα ενάντια στην καταστολή που δέχεται η πολύμορφη αναρχική δράση.
ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

                                                                                                
Χώρος πολύμορφης δράσης αναρχικών Ζαΐμη 11 “Clément Duval” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *